Hur man väljer den bästa VPN

När du tittar på hur du väljer den bästa VPN-leverantören för ditt behov, bör du vara medveten om några viktiga faktorer.

Marknaden för virtuella privata nätverk är betydande, med hundratals leverantörer där ute. Det är lätt att bli förvirrad, och utan ordentlig forskning, kan du hamna dela information din tanke du skyddades som det finns gott om misstänkta VPN-leverantörere för iptv där ute.
Vad händer när du besöker en webbplats?

Bästa VPN 2022 – 10 VPN tjänster i stort test | VPNS.se

När du klickar på en länk till en webbplats, kommer du med dina datorer standardinställningar dela mycket information med den webbplatsen, och de personer (och tredje part) som är anslutna till den. Du kommer också att dela vad du klickade på med din Internetleverantör, ISP eftersom de kan se all trafik som går in och ut från ditt nätverk.
De kommer att kunna inte bara se vad du söker efter ett besök, men de kommer att veta var du befinner dig, hur mycket tid du spenderar på nätet, vad du köper, vem du kontakt, etc. Utan någon form av kryptering, är du i princip som en öppen bok online.
En VPNS.se döljer dig

Det är vad som är online bakom en VPN gör, det döljer dig. Internet-leverantören och webbplatsen du besöker kommer att se online-trafik, men den här trafiken hittar du inte. Det kommer från den plats som du VPN körs från.

Som ett exempel, om du bor i Chicago, din IP-adress kommer att vara från Chicago, och detta är den första ledtråd någon har att räkna ut vem du är. Med en VPN kan du ställa in din plats att vara Los Angeles eller till och med Japan för den delen. Då webbplatsen du besöker kommer att se de hade ett besök från Japan och inte Chicago.

Med VPN påslagen, du har en mask på, och din verkliga identitet är i huvudsak dolda.
7 faktorer vid val av VPN

Förstå varför du behöver en VPN-

Jag har inget att dölja, så varför ska jag bry mig? Du kanske tror det, men jag är ledsen att säga att det inte är sant. Vi har alla något vi vill gömma från alla andra att se.

Om du reser mycket, kanske du inte vill att dina bankuppgifter att vara öppen för världen att veta om du måste göra några internetbank. Och vad händer ditt dating liv? Är det något du inte har någonting emot att dela med främlingar?

I verkligheten, du måste se att exponeras som vi är idag online är inte fördelaktigt för dig. Ditt beslut att välja en VPN bör komma från din förståelse att du har information som i fel händer kan skada dig eller vara pinsamt för dig.
Läs sekretess åtagandet för VPNs

Du måste verkligen fundera på vad din valda VPN-tjänst är du delar dina data med. Det första är att titta på deras integritetspolicy om de ens har en.. Och du bör läsa den, och förstå vad de kommer att göra för att skydda dina data. Har de en dataskyddsombud, när uppdaterades, gör det förvirra dig, eller är det lätt att läsa?
När du ansluter via ett virtuellt privat nätverk kommer du att skicka data till en server som underhålls av VPN-tjänstprovidern. Detta skapar en logg om dig och din online-användning. I grund och botten innehåller den här loggen din online-aktivitet från din riktiga IP-plats. Det här är de data du försöker dölja.
Därför bör de ange att de uttryckligen aldrig lagra eller dela dina loggar. I huvudsak innebär det att de har system på plats som automatiskt raderar din logg den andra du stänger av VPN, eller att loggarna aldrig har sparats. Leta efter en no-logs-princip.
Överväg också var servrarna i företaget finns. Du vill undvika servrar som är placerade i de 14 ögon länder. Ett enastående företag att jämföra med är protonVPN som är baserade i Schweiz som har robusta sekretesslagar.
Tänk också på att även om ett företag är baserat i EU och har robusta sekretessregler, till exempel GDPR, betyder det inte att de inte kommer att dela loggar.
Kontrollera enhetskompatibilitet

Vilken enhet du använder är nödvändig för att förstå. De flesta VPN idag har kompatibilitet med de flesta enheter, men om du är osäker på om den du vill ha fungerar på din enhet måste du kontrollera detta.

Du kanske också vill använda den på både din dator och dina mobila enheter, även om du använder en iPhone (Apple) och en Windows-dator. Kontrollera att du kan använda alla enheter som du vill skydda.
Kontrollera också att du kan använda VPN på mer än en enhet samtidigt. De flesta leverantörer idag ger dig bara 1 enhet för ett pris och ytterligare enheter till en högre kostnad.

Se till att dina platser täcks

Hastigheten och tillförlitligheten hos en VPN beror ofta på hur långt du är från servern själv. Om du till exempel bor i Hongkong kanske du vill använda servrar som finns i Asien och inte i USA. Om du bor i Asien och den leverantör du vill använda inte täcker mycket av Asien, då detta är värt att överväga.
Även om du reser mycket, kanske du vill ha tillgång till servrar i de länder du besöker. I själva verket finns det ingen anledning att ansluta till en server i ett annat land för att hålla sig gömd. Du kommer också att skyddas om du ansluter till en server i ditt land.

En annan sak att tänka på här är att om du reser och du behöver ansluta till ett VPN i ditt hemland Kontrollera att ditt land är täckt. Anledningar till att ansluta till ditt hemland kan vara för internetbank, streaming eller läsa och titta på online-innehåll hemifrån.
Leta efter ett användarvänligt VPN

Att använda en VPN ska vara snabbt och enkelt. Du bör kunna ansluta så fort du öppnar appen eller programmet på din dator. Det bör också fungera “out of the box, ” vilket innebär att inrätta bör vara lätt. Vissa leverantörer är mycket tekniska och kanske inte för dig.
Leta efter något som har ett lättförståeligt användargränssnitt. Det är lätt att navigera och gör det inte svårt att använda.
Dessutom bör du se om VPN har en gratis och tillgänglig kundservice. Många leverantörer erbjuder chattalternativ och e-postkommunikation. När ett problem strejk, bör du kunna lösa problemet utan att vara en detektiv.
Bestäm vad du betalar för och hur

Det finns gratis VPN där ute, skulle jag undvika dem som de troligen säljer dina data för att tjäna pengar. Det enda undantaget är det fria alternativet från ProtonVPN.

Företag kan ge dig en VPN gratis, men det kommer att vara långsam och mindre tillgänglig än deras bättre betalda versionen.
Så när du har hittat ditt föredragna val titta på vilka metoder de ber dig att betala in. Vill du betala i Bitcoin vissa leverantörer erbjuder det. Kanske vill du betala i din lokala valuta med ett lokalt betalningssystem, sedan se om de accepterar detta.
Vad du betalar för kommer också att bero. Om du bara vill använda den på din hemdator behöver du inte betala för ett paket där du kan använda det på flera enheter.
Dessutom erbjuder de flesta leverantörer idag långsiktiga kontrakt för en lägre månadskostnad. Var noga med att kontrollera vad du registrerar dig för genom att läsa deras villkor & villkor.
Kontrollera hastighets-och tillförlitlighetstest

När du ansluter till en VPN-anslutning blir din hastighet lägre. Det är bara ett faktum. Trafiken leds genom en tunnel och tillbaka till dig, vilket gör att sakta ner. Vissa tjänster är dock snabbare än andra. Det är faktiskt en bra idé att titta upp på hastighetstest online för att se om någon har gjort tester för dig.
En annan kritisk aspekt är tillförlitlighet. Om du använder en VPN för att du vill dölja din verkliga plats, då du vill att det ska fungera utan fel. Den andra det misslyckas du kommer att exponeras. Vissa VPN-tjänster har implementerat en kill-switch som stänger av Wi-Fi om VPN ska misslyckas. Inte alla är lika här, vissa är mer pålitliga än andra. Läs recensioner och se vad andra säger.
Ett alternativ du har är att dra nytta av en pengarna-tillbaka-garanti. Vanligen, de flesta leverantörer erbjuder 15 till 45 dagar av en pengarna-tillbaka-garanti. Om du inte är nöjd med hastigheten och tillförlitligheten när du använder den, Avbryt den och prova en annan. I slutändan hittar du en som passar dina behov.

Sammanfattning

För att välja en VPN bör du överväga varför du behöver en, om de har en hälsosam och bra integritetspolicy, om det är förenligt med dina enheter, att alla dina föredragna platser omfattas, att VPN är användarvänlig, att du vet vad du betalar för och att det är f och pålitlig.
Vi på PrivacyNow och de människor vi arbetar med är nöjda med ProtonVPN, som gör höga poäng på alla dessa punkter.