Kan jag komma undan med en VPN-app, eller måste jag ta med min egen router / bro / dongle?

Låt oss tala om vad som händer när du använder en VPN-app på din dator eller mobila enhet. Alla VPN-tjänster kräver en befintlig nätverksanslutning för att kunna ansluta till VPN-tjänstleverantören. Det innebär att även om du ställer in att VPN-appen ska startaautomatiskt när enheten startar, kommer det att finnas en period då datorn är ansluten till Internet direkt, inte via din https://snorbilligt.se/basta-vpn/.

Vissa bakgrundstjänster kan skicka information över den inledande, osäkra anslutningen innan VPN läses in. För att vara rättvis, risken är relativt liten för de flesta användningsprofiler. Om du upprättar en anslutning automatiskt till företagets server vill du kontrollera med IT-teamet om hur de vill att du ska ställa in saker och ting.

Om du är intresserad av en extra skyddsnivå, det finns spännande prylar som kallas Tiny Hardware Firewalls. Dessa enheter sträcker sig från ca $ 30 till $ 70 och ansluta via en nätverksport eller en USB-kortplats till din bärbara dator. De gör den första nätverksanslutningen, och så datorns kommunikation blockeras alltid innan den ringer ut till Internet.